Hlavní obsah

Řidič, který ujížděl policii a naboural do tramvaje, neprchal poprvé

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Šestadvacetiletý řidič, který se ve středu v Ostravě na útěku před policejní hlídkou zabil při střetu s tramvají, neujížděl policistům poprvé. Už před měsícem se snažil uniknout pod vlivem alkoholu jiné policejní hlídce, která se ho tehdy pokoušela zastavit.

Foto: Aleš Honus, Právo

Automobil zdemolovaný po nehodě

Článek

Během svého druhého útěku před policisty, který skončil ve středu tragicky, ale byl střízlivý. Pitva totiž nezjistila přítomnost alkoholu.

O předběžných výsledcích prověřování tragické nehody, která se stala ve středu na hranici ostravských obvodů Vítkovice a Mariánské Hory, informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Řidič vozu nebyl pod vlivem alkoholu. Zda byl ovlivněn omamnou či psychotropní látkou, není dosud zjištěno,“ uvedla mluvčí.

Mnohem zajímavější je ale zjištění, že stejný řidič už loni v prosinci policistům ujížděl v Ostravě-Zábřehu, tedy jen několik kilometrů od místa pozdější tragické nehody.

„Řidič hlídce tehdy ujížděl značnou rychlostí a pohyboval se také ve smyku. V prostoru křižovatky vozidlo uvízlo ve sněhu a řidič se i poté snažil odjet, což se mu ale nepodařilo. Na výzvu policistů k zastavení motoru reagoval tak, že se uzamkl i se spolujezdcem ve vozidle. Z vozu vystoupil až po opakované výzvě policistů,“ sdělila Holčáková. Při dechové zkoušce bylo zjištěno požití alkoholu v hodnotě od 1,2 do 1,7 promile.

Podle Holčákové v pátek v rámci prověřování středeční smrtelné dopravní nehody policejní komisař vyslechl první svědky a byly zjištěny další informace. Policie se proto s žádostí o pomoc obrací na veřejnost.

„Žádáme řidiče, či řidičku, světlého vozidla neurčeného typu ani barvy, které mělo v kritické chvíli dopravní nehody vyjíždět z ulice Zelené na ulici 1. máje ve směru k ulici Železárenské, aby nás kontaktoval na lince 158,“ uvedla Holčáková s tím, že řidič tohoto světlého vozu bezesporu zaregistroval vozidlo zn. Seat Toledo, přijíždějící po ulici 1. máje vysokou rychlostí, a může napomoci v objasnění klíčových informací. Kontaktovat policii na lince 158 mohou také další případní svědci středeční dopravní nehody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám