Hlavní obsah

Vietnamskou tržnici v Brně zachvátil rozsáhlý požár

Právo, Novinky, ČTK, miv, tr
Brno
Aktualizováno

Brněnskou tržnici v Olomoucké ulici ve čtvrtek večer zachvátil rozsáhlý požár, který zasáhl šest hal. Oheň se podařilo lokalizovat kolem 23:00. Zatím nejsou hlášeni žádní zranění. Řekl to operační důstojník brněnských hasičů.

Foto: Martin Seidl, ČTK

U Požáru tržnice zasahovalo 12 jednotek hasičů.

Článek

Požár likvidovalo 12 hasičských jednotek, na místě byli i policisté. Kvůli obavám z jedovatých zplodin v ovzduší strážníci varovali občany, aby nevětrali, přivolaní odborníci však už oznámili, že se do vzduchu žádné škodlivé látky nedostaly.

Foto: Martin Seidl, ČTK

Požár vietnamské tržnice v Brně

Požár byl nahlášen kolem 20:00, ze dvou hořících hal se oheň postupně rozšířil na šest. "Oheň zasáhl 70 až 80 metrů čtverečních," řekl operační důstojník. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičského záchranného sboru a šest jednotek dobrovolných hasičů s 26 hasičskými vozidly.

Foto: Jan Trojan, Právo

Někteří majitelé stánků v tržnici pozorovali požár.

"Požár už byl lokalizován, ale hasiči budou na místě až do rána, protože je potřeba oheň dohasit a plochu zkontrolovat," uvedl operační důstojník.

K hořící tržnici byli kvůli obavám z možného úniku jedovatých zplodin do ovzduší přivoláni i chemici s pojízdnou laboratoří, v kouři a spalinách však žádné škodlivé látky nenaměřili.

Příčina požáru zatím není známa, podle hasičů ještě nebyla vyčíslena ani škoda na majetku.

Foto: Jan Trojan, Právo

Požár ve vietnamské tržnici v Brně

Přítomní Vietnamci, kteří požár za zábranami pozorovali, Novinkám řekli, že nemají tušení, jak mohl vzniknout. Úmyslné zapálení například některým z krajanů vyloučili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám