Hlavní obsah

Řidič ujíždějící v Ostravě policii nepřežil po smyku náraz do tramvaje

Právo, Novinky, ČTK, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Jeden lidský život si ve středu odpoledne vyžádala nehoda osobního vozu a tramvaje v Ostravě - Mariánských Horách. Nehodu zavinil řidič osobního auta, který ujížděl před policejní hlídkou, jež se ho snažila zastavit.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odstraňování následků nehody.

Článek

Policisté zatím neví, proč řidič hlídce ujížděl. „Prověřujeme to. Řidič není v seznamu hledaných osob, auto nebylo odcizeno, řidič je držitelem řidičského oprávnění,“ takže motiv zatím neznáme,“ řekla Právu mluvčí policie Gabriela Holčáková. Zda byl pod vlivem alkoholu ukáže až výsledek pitvy.

Po nehodě policie uzavřela ulici 1. máje, která spojuje ostravské čtvrti Vítkovice a Mariánské Hory. Osobní auto po nehodě zůstalo zaklíněné za přední částí tramvaje. Při nehodě zemřel řidič, který jel ve voze sám.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zničená a vykolejená přední část tramvaje.

Nehoda se stala pravděpodobně tak, že řidič osobního vozu, který ujížděl před hlídkou policie, dostal při předjíždění smyk a narazil do tramvaje, která jela v protisměru. V tramvaji nebyl nikdo zraněn.

Foto: Aleš Honus, Právo

Automobil zdemolovaný po nehodě.

Policistům se riskantní jízdou ztratil. Ti pak dojeli až k místu nehody
mluvčí policie

Okolo 11:00 policejní hlídka chtěla v Ruské ulici zastavit rychle jedoucí auto značky Seat. "Řidič ale na výzvu nereagoval a snažil se ujet," řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policejní vůz ujíždějícího pětadvacetiletého řidiče chvíli pronásledoval. Riskantní jízdou se mu ale podařilo policistům zmizet z dohledu. Podle svědků jel velmi rychle a v protisměru.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odstraňování následků nehody.

"Kolegům se ztratil. Ti pak dojeli až k místu nehody," řekla Holčáková. Zběsilou jízdou řidič ujel několik kilometrů. Vjel na tramvajový pás, dostal smyk a srazil se s tramvají. Náraz auto zcela zdemoloval.

„Řidič cestoval v autě sám, nehodu nepřežil,“ řekl Právu mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hasiči pomáhají u vážné nehody.

Nehoda se stala přímo před okny střední zdravotnické školy. „Zrovna jsme psali písemku. Najednou jsme slyšeli šílené kvílení brzd a pak náraz. Podívali jsme se z okna a během chvíle byli na místě i policisté,“ řekla Právu jedna ze studentek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám