Hlavní obsah

Nevím, proč jsem použil tolik násilí, řekl u soudu bratrovrah

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

K vraždě svého staršího bratra se ve středu u Krajského soudu v Ostravě přiznal Radovan Mrlina z Ostravy. Nezaměstnaný muž na svého sourozence brutálně zaútočil pěstmi, kopanci i uvolněnou nohou od stolu poté, co spolu několik hodin konzumovali alkohol. Muž během několika nočních hodin bez lékařské pomoci zemřel na vnitřní krvácení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Radovan Mrlina z Ostravy se u soudu zodpovídá z vraždy vlastního bratra.

Článek

Radovan Mrlina se ke svému bratrovi, který žil několik let na ubytovně, přistěhoval krátce před konfliktem. Vztahy mezi oběma sourozenci ale nebyly dobré.

„Byl starší, tak musel mít vždycky pravdu. Když jsem se ženil, ani mi nepřišel na svatbu. Nebyl ani na pohřbu naší matky,“ řekl u soudu Radovan Mrlina o svém bratrovi. Jinak s ním ale podle svých slov vycházel dobře, jenom mu občas vyčítal, že si na pokoj vodí přátele, se kterými prolévá hrdlem alkohol a v bytě pak bývá velký nepořádek.

V osudný den spolu oba bratři popíjeli. „Já jsem vypil asi šest piv a také vodku. Brácha pocucával víno. Potom chtěl zapnout televizi, já jsem ale řekl, že ráno vstávám. Dal jsem mu facku, potom jsem mu dal i pěstí a vyčetl jsem mu, že nebyl schopen přijít matce ani na pohřeb. Pak už jsme se začali spolu bít. Už se nepamatuji, kolikrát jsem ho kopl. V protokolu od policie je sice napsáno, že padesátkrát, ale určitě to nebylo tolik,“ řekl.

Chtěl jsem ho zvednout, ale jeho tělo bylo bezvládné. Pomalu jsem ho sesouval k zemi. Trochu to křuplo a on ještě zachrčel.
odsouzený

Když už bratr ležel bezvládně na zemi, podle obžaloby vzal Radovan Mrlina ještě uvolněnou nohu od stolu a ve vražedném útoku pokračoval. „Praštil jsem ho pětkrát přes hrudník. Pak jsem se pořádně napil vodky a šel jsem spát,“ řekl.

Když se ráno probudil, šel na toaletu, kde bratra našel sedět na záchodové míse. „Chtěl jsem ho zvednout, ale jeho tělo bylo bezvládné. Pomalu jsem ho sesouval k zemi. Trochu to křuplo a on ještě zachrčel,“ vypověděl Mrlina u soudu s tím, že pak už běžel na recepci hotelového domu, aby přivolali sanitku. Na dotaz soudce, proč při útoku na svého bratra použil tolik násilí, Mrlina odpověděl: „Na to vám vůbec nedokážu odpovědět.“

Hlavní líčení bude pokračovat do konce týdne výslechy svědků a soudních znalců. Rozsudek bude pravděpodobně vynesen v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám