Hlavní obsah

Neznámý muž lákal dalšího chlapce na Vysočině do auta

Právo, Novinky, ČTK, Jaroslav Šnajdr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Zatím neznámý muž, který na Vysočině už víc než měsíc obtěžuje děti a láká je do svého auta, o sobě v krátké době znovu dal vědět. V úterý po sedmé hodině ráno se neznámý muž v tmavém oblečení snažil nalákat do svého vozu devítiletého chlapce v Olešné na Havlíčkobrodsku. Právě doprovodil mladšího bratra na autobus do školky, když u něj zastavilo tmavé auto.

Článek

„Řidič v tmavém oblečení na něj z auta začal volat, ať k němu hned nastoupí. Kluk se dal na útěk a běžel domů, kde vše řekl rodičům,“ popsal Právu incident jeho třídní učitel Vladimír Stýblo. Chlapec byl v šoku a dostal ve škole volno. Policistům vzápětí ještě řekl, že muž měl na zadním sedadle autosedačku.

Další podobný případ obtěžování chlapce se stal během rána také v nedalekém Úsobí. Oběma případy se policie intenzivně zabývá, což potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

„Nemůžeme potvrdit ani vyloučit, že jde o stejného muže. Policisté i kriminalisté podle ní provádí řadu preventivních opatření a policie také zvýšila dohled u škol," řekla Kroutilová.

Policie eviduje několik případů

V průběhu měsíce jde už o několikátý nahlášený případ na Vysočině. První se stal 8. prosince v Lukách nad Jihlavou, kde se před chlapcem obnažil muž, který vystoupil z auta tmavé barvy.

Minulý týden také muž v tmavém oblečení dvakrát oslovil kolem poledne chlapce u školy v Polné a sliboval jim sladkosti a hračky a lákal je do svého vozu.

„Další případ se stal 6. ledna ráno u základní školy v Jihlavě, kde maskovaný muž oslovil školačku, která ihned utekla. O den později odpoledne oslovil také školačku v Polné na cestě z tělocvičny k základní škole a nabídl ji, že ji doprovodí domů. Také ona odešla,“ popsala případy Kroutilová.

Policie na Znojemsku varuje před dalším mužem

Policie na Znojemsku varuje rodiče a především jejich děti před mužem, který se snaží školáky na sladkosti a příslib odvozu domů nalákat do svého auta. Za uplynulý týden evidují kriminalisté už čtyři obdobné případy. Všechny dopadly šťastně, protože děti všechny nabídky odmítly a utekly.

Muž kontaktoval děti dvakrát v Loucké ulici ve Znojmě, dále pak v obcích Micmanice a Strachotice. Šlo o školáky ve věku deset, 11 a 13 let. Tři z případů se přitom staly v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám