Hlavní obsah

Vlak srazil ve Vsetíně muže, střet s těžkým zraněním přežil

Novinky, Petr Nový
Vsetín
Aktualizováno

Vlak srazil v úterý ráno ve Vsetíně muže. S těžkými zraněními skončil v nemocnici. Nehoda stala na trati z Valašského Meziříčí do Vsetína u podchodu pod tratí. Kriminalisté zjišťují, zda chtěl ukončit život, nebo to byla nešťastná náhoda.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Neštěstí se stalo krátce po čtvrté hodině ráno u podchodu pod tratí mezi sídlišti Trávníky a Rybníky. Strojvedoucí jel s prázdnou vlakovou soupravou od Valašského Meziříčí, když spatřil v kolejišti muže.

„I když místem projížděl podle jeho slov rychlostí asi 40km/h a intenzivně brzdil, nedokázal již střetu zabránit. Asi po padesáti metrech se mu podařilo vlak zastavit,“ řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Muž zůstal pod soupravou a byl při vědomí, ale se záchranáři nekomunikoval. Policie zjistila, že se jedná o 54letého muže ze Vsetína. S těžkým zraněním skončil v nemocnici. „Kriminalisté teď zjišťují, jestli šlo o nešťastnou náhodu, nebo chtěl spáchat sebevraždu,“ doplnila Javorková.

Přibližně ve stejném místě zemřel loni v polovině října 59letý muž, který si zřejmě zkracoval cestu přes kolejiště. Mohl přitom využít blízký podchod pod železnicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám