Hlavní obsah

Agresivního muže nejdříve vykázali z bytu, on pak spolykal prášky

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Skalice

Nepříjemný případ řešili o víkendu policisté v České Skalici. Jak informovala policejní mluvčí Eva Prachařová, v sobotu mezi pátou a šestou hodinou ráno vyjížděla hlídka po oznámení fyzického napadení ženy jejím druhem. Stejného muže nalezla žena o den později, napsal dopis na rozloučenou a spolykal prášky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Po příjezdu do přízemního bytu policisté hned zpozorovali střepy z rozbitého okna. Tudy vlezl agresor dovnitř. Tři osoby uvnitř, muž v podnapilém stavu, žena a její dospělý syn, jevily známky potyčky. Žena a syn uvedli, že se muž postavil na popelnice, rozbil okno a přes jejich odpor vlezl dovnitř. Mladík proto přivolal na pomoc policii,“ popsala začátek incidentu Prachařová.

Uvnitř bytu se pak podnapilý muž, přítel obyvatelky bytu, sápal na ženu, zatímco syn ji bránil. Oběma přitom vyhrožoval muž usmrcením, ženu tahal za vlasy a jinak fyzicky napadal.

„Po příjezdu policejní hlídky se zdál být agresor, který seděl na posteli, v klidu, spíše netečný. Náhle se však vymrštil a jednoho z policistů velkou silou pěstí udeřil od obličeje. Způsobil mu přitom zranění,“ pokračovala mluvčí.

Otrávil se prášky

Vzhledem k situaci policisté nevyzpytatelného agresora zpacifikovali a převezli ho na policejní oddělení. Aby zamezili dalšímu napadání, policisté muže z domácnosti úředně vykázali a předali mu seznam ubytoven, další spolupráci ale odmítl.

Policisté ho obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě a trestného činu nebezpečného vyhrožování, vyšetřování vedou na svobodě. Ještě než však policisté stačili případ uzavřít, měl následující den další pokračování.

Vykázaného muže totiž našla jeho družka na svém pracovišti, vedle něj ležely prázdné dózy od léků a dopis na rozloučenou. Šokovaná žena opět přivolala na pomoc policii. Policisté vyrazili na místo, zajistili první pomoc a lékařské ošetření. V současné době se muž nachází v péči lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám