Hlavní obsah

Dvojice se vydávala za policisty a pobodala majitele domu ve Slapech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slapy

Muž a žena vydávající se za policisty v pondělí v obci Slapy u Prahy přepadli majitele rodinného domu. Mířili na něj střelnou zbraní a při potyčce ho lehce zranili nožem. Muži se podařilo utéci, po dvojici policisté pátrají. Za ublížení na zdraví a omezování domovní svobody jim hrozí až pětileté vězení.

Článek

Událost se stala kolem sedmé hodiny ráno v centru obce. Pachatelé zazvonili u rodinného domu a vyzvali majitele, ať otevře, že jsou od policie.

"Když jim otevřel, viděl, že se o policisty zjevně nejedná, spíše připomínali bezdomovce. Žena držela v ruce krátkou střelnou zbraň a pouta. Muž na ni křičel, aby střílela," uvedla mluvčí policie Prahy-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Majitel domu se lekl a začal se s mužem prát. Ten ale vytáhl nůž a lehce ho zranil. Poté napadený utekl a přivolal policii. Střelná zbraň podle Zatloukalové nebyla při potyčce použita.

Útočníkovi je kolem 50 let, měří asi 180 centimetrů a má podsaditou postavu a kratší plnovous. Na sobě měl červenou péřovou bundu a červenou čepici. Žena je starší 50 let, má menší a silnější postavu, podle napadeného je mongoloidní typ. Na sobě měla modrou bundu. Oba mluvili plynně česky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám