Hlavní obsah

Bývalý voják připravil s komplici armádu skoro o pět miliónů

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Za rozsáhlé machinace při zadávání oprav vojenských vozidel Tatra 815 z let 2008 a 2009 obvinili přerovští kriminalisté bývalého vojáka. Armádě způsobil škodu přes 4,8 miliónu korun. Kromě osmatřicetiletého muže, který v inkriminované době sloužil u vojenského útvaru na Přerovsku, jsou stíháni také jednatelé dvou firem z Novojičínska ve věku 37 a 34 let.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Příslušník ozbrojených sil po vzájemné domluvě s obviněnými připravil smlouvy o dílo mezi českou armádou a jednou z firem na základě fiktivních protokolů o prohlídce vozidel. V několika případech zfalšoval také podpisy velitele útvaru na účetních dokladech, na základě kterých bylo proplaceno šest faktur za opravy vozidel výše uvedené firmě,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle ní byla zakázka postoupena druhé společnosti, která však opravy neprovedla vůbec, nebo jen v podstatně menším rozsahu, než bylo deklarováno. Obviněným jednatelům firem hrozí až osmileté vězení, bývalý voják může dostat trest ještě o dva roky vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám