Hlavní obsah

Policisté navrhli obžalovat dva muže kvůli pletichám při libereckém šampionátu

Liberec

Protikorupční policie navrhla obžalovat dva muže kvůli stavebním pracím před libereckým mistrovstvím světa v lyžování. Byli obviněni z trestného činu pletichy při veřejné soutěži a veřejné dražbě. Jeden z nich je bývalý vysoce postavený zaměstnanec Technické univerzity v Liberci.

Foto: Barbora Silná , Právo

Článek

"Obvinění muži ve věku 63 a 56 let, působili v pozicích pracovníka Technické univerzity v Liberci a jednatele soukromé společnosti, která komplexně zajišťovala výběrové řízení," uvedl Roman Skřepek z protikorupční policie.

Muži podle policie zadali zakázku na úpravu ubytovacích kapacit konkrétní firmě, i když podle pravidel měli použít zadávací řízení, kterého by se mohly účastnit i jiné firmy.

"Svým jednáním vyloučili ostatní možné soutěžitele, v důsledku čehož jediná oslovená společnost uskutečnila zakázku v hodnotě 24,2 miliónů korun na dodání volného nábytku," uvedl Skřepek.

Pachatelé se podle policie obohatili o zhruba tři milióny korun, a stejnou škodu způsobili investorovi, protože zaplatil částku za neexistující nábytek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám