Hlavní obsah

Synové týrali rodiče, policisté je vykázali z domu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned dva muže vykázali policisté z Ostravy v minulých dnech na 10 dní z domu. Důvodem bylo týrání vlastních rodičů. Nezdární synové jim vyhrožovali zabitím. Jednoho muže policisté obvinili z loupeže a nebezpečného vyhrožování, druhý je stíhán kvůli týrání osoby žijící ve společném obydlí. Na oba podána žádost o vzetí do vazby.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Pětatřicetiletý násilník vytáhl proti sedmdesátileté matce dokonce nůž. „Měl po ní požadovat vydání peněz, matce přitom hrozit zabitím. Žena si ze strachu půjčila od známé,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

V průběhu vyšetřování policisté zjistili, že muž útočí na své rodiče už od roku 2006. „Vulgární nadávky, verbální vyhrožování zabitím rodičům se mělo postupně stupňovat, co do četnosti i intenzity,“ popsala s tím, že za zločin loupeže hrozí obviněnému trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

Vězení od 2 do 8 let hrozí i sedmapadesátiletému agresorovi, který minimálně rok a půl verbálně i fyzicky napadá zhruba osmdesátileté rodiče a svoji sestru. „Jeho jednání se mělo stupňovat, poškozeným měl muž vyhrožovat likvidací,“ sdělila Holčáková. Útoky gradovaly na konci loňského roku. „Muž zaútočil nejen na sestru, ale i matku. Poté vyhrožoval rodičům s nožem v ruce zabitím,“ doplnila policejní mluvčí.

V roce 2010 vykázali ostravští policisté z obydlí 42 lidí, což byl druhý nejvyšší počet osob od roku 2007. Letos poslali na 10 dní z domu už tři muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám