Hlavní obsah

Řidič audi jel v Ostravě desítky metrů po chodníku, dva zranění

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Vážná nehoda se stala v pátek kolem 13. hodiny ve Slezské Ostravě na Těšínské ulici. Dvaadvacetiletý řidič audi vjel na chodník, po kterém ujížděl několik desítek metrů. Následně narazil do autobusové zastávky městské dopravy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Na chodníku měl řidič srazit muže, který utrpěl podle předběžných informací vážná zranění. Dále pak zranil také čtyřiapadesátiletou ženu. Ta má zřejmě lehká či středně těžká zranění. Zatím ale nevíme, kde ji automobil zranil, zřejmě poblíž autobusové zastávky. Kriminalisté na místě nehodu šetří,“ sdělila Právu ostravská mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že zatím neznají ani totožnost zraněného muže, jelikož nekomunikuje.

„Čtyřiapadesátiletá žena utrpěla středně těžké poranění hlavy s podezřením na poranění mozku ve smyslu otřesu. Byla při vědomí, komunikovala, posádka ji převezla na trauma ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy. Jednatřicetiletý muž měl poraněnou nohu, ruku a hlavu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že zraněný byl převezen na urgentní příjem městské nemocnice. „Jeho zranění budě těžší, doba léčení delší,“ naznačil. 

Ovlivnění mladého řidiče alkoholem vyloučila dechová zkouška. Policie žádá svědky, kteří mohou k události uvést jakoukoliv informaci, aby je kontaktovali na lince 158, nebo volali Radka Hrachového na telefonním čísle 974 726 629.

V posledním týdnu jde již o druhou obdobnou nehodu v Ostravě. Při první nehodě řidič motorového vozidla vjel do prostoru zastávky MHD a zranil cestující, čekající na autobus.

Reklama

Výběr článků

Načítám