Hlavní obsah

Pozor na falešné tisícikoruny, varuje policie na jihu Čech

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeští policisté našli na jihu Čech od října loňského roku desítky padělaných tisícikorunových bankovek. Podle všeho řádí na jihu Čech organizovaná skupina, která platí s falešnými penězi v kinech, barech, restauracích i v obchodech.

Článek

„K dnešnímu dni se dají oznámení o obdržení falešné bankovky počítat již na desítky, přičemž největší výskyt padělků kriminalisté evidují na Českobudějovicku. Kriminalisté se s takto rozsáhlou řadou falešných bankovek pravděpodobně z jedné padělatelské dílny už dlouho nesetkali,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Dále poznamenala, že padělky označují experti za středně zdařilé. „Na tisícikorunách chybí vodoznak a ochranný proužek je dokreslený stříbrnou barvou, což je při bližším pohledu zřejmé,“ ozřejmila mluvčí.

Doplnila, že kriminalisté nabádají všechny, aby peníze bedlivě prohlíželi. „Pokud dojde k tomu, že padělanou bankovku převezmete, ihned se obraťte na Policii České republiky, nikdy ji nevyhazujte a hlavně nedávejte zpět do oběhu,“ varovala Holická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám