Hlavní obsah

Ostravští střelci používali nepovolenou munici a podpálili střelnici

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

U požáru střelnice v Ostravě-Staré Bělé zasahovali ve čtvrtek krátce před polednem hasiči. Požár se naštěstí obešel bez zranění. Vyšlo ale najevo, že požár vznikl nejspíš kvůli tomu, že se zde používalo nepovolené střelivo.

Článek

U požáru starých pneumatik, které sloužily jako bezpečnostní ochrana za terči, zasahovalo několik jednotek hasičů. K požáru došlo během plného provozu.

„Na střelnici hořela hromada vysloužilých pneumatik ve třech kójích dostřeliště. Hromada byla vysoká tři metry a měla půdorys 15 krát šest metrů,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Potvrdil také to, že na střelnici zřejmě došlo k vážnému porušení bezpečnostních předpisů. „Příčinou vzniku požáru bylo použití nepovoleného střeliva, od něhož pneumatiky vzňaly. Škoda byla odhadnuta na čtyři tisíce korun,“ dodal Kůdela. Hasiči podle jeho slov dostali oheň pod kontrolu pomocí tří proudů vody.

„Dohašování pak trvalo další dvě hodiny. K rozebrání pneumatik, srovnaných podle tyčí, používali hasiči motorový naviják,“ doplnil mluvčí. Správce soukromé střelnice Radim Vojtěšek událost nechtěl komentovat. „Nebudu se vyjadřovat,“ řekl a zavěsil telefon.

Případem se již zabývají policisté, zatím ale neuvedli, zda bude případ vyšetřovaný jako trestný čin nebo přestupek.

Reklama

Výběr článků

Načítám