Hlavní obsah

Soud s Kajínkem zatím nebude

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Veřejné jednání o případné obnově procesu s doživotně odsouzeným 49letým Jiřím Kajínkem se v pondělí 10. ledna neuskuteční. Kajínkův obhájce Tomáš Zejda, který návrh na povolení nového soudního řízení loni v září podal, onemocněl. Proto požádá plzeňský krajský soud o změnu termínu veřejného zasedání.

Článek

„Přechodil jsem chřipku a dostal zánět průdušek. Právě jsem byl na kontrole u kardiologa a ten mi dal antibiotika, takže pondělní soud nepřichází v úvahu. Požádám proto o odročení,“ řekl včera Právu Zejda.

A vzhledem k tomu, že podle trestního řádu nelze konat veřejné zasedání bez přítomnosti obhájce, soud ho s největší pravděpodobností skutečně odročí na pozdější termín.

Zejda má být navíc jediným, kdo bude sedět na straně nejznámějšího českého vězně, který si v Karviné odpykává doživotí za dvojnásobnou vraždu z roku 1993. Sám Kajínek totiž chce, aby zasedání proběhlo v jeho nepřítomnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám