Hlavní obsah

Falešný leták s Lucií Bílou láká od lidí peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Lucie Bílá se podle svých slov stala obětí podvodníka, který se pokouší jejím jménem a odkazem na charitativní akci z lidí vylákat peníze. Bílá v tiskové zprávě zaslané v úterý Novinkám prostřednictvím svého právníka uvedla, že se o existenci letáku s jejím jménem a fiktivním podpisem dozvěděla teprve nedávno.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Bílá

Článek

Na letáku, který Bílá Novinkám zaslala, je vyvedena její fotografie, text vyzývající k převedení peněz na konkrétní účet a její podpis.

Ve výzvě se špatnou češtinou píše: „V letošním roce připravuji se spolupráci s firmou Fin invest Plus s.r.o. velkou charitativní akci. Prosím tedy o zaslání částky 3000 Kč na účet 40063967/0300 zaslat částku aspoň 3000 Kč. Očekávám vyšší částku. Děkuji Lucie Bílá“.

Foto: Novinky

V tiskové zprávě se Bílá od takové pobídky k zaplacení nějaké částky distancovala. „Jelikož se jedná o mimořádně zavrženíhodný podvodný počin, zneužívající jak mou osobu, tak i charitu v tom nejlepším slova smyslu, považuji za nutné zveřejnit, že s uvedenou firmou ani s žádnou osobou s touto firmou související jsem nikdy neměla a nemám žádného dočinění, uvedený účet neznám, tímto způsobem žádné peníze nesháním,“ napsala Bílá.

Podle ní je její údajný podpis falešný a jejímu se ani nepodobá. Lidem, kterým se tento nebo podobný materiál dostane do rukou, Bílá vzkázala, ať kontaktují jejího právního zástupce Marka Nespalu, který má věc předat orgánům činným v trestním řízení, na mailu nespala@akpejchal.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám