Hlavní obsah

Opilec najížděl autem na uskakující strážníky, nakonec havaroval

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Muže, který vyšel opilý z restaurace a poté chtěl odjet svým vozem, zadrželi v noci na úterý pražští strážníci. Když ho totiž zastavovali, začal na ně najíždět. Policistům se podařilo uskočit, řidič ale manévr nezvládl a narazil do zaparkovaných aut.

Článek

Před půlnocí hlídkovali strážníci v Rytířské ulici, když je kolemjdoucí upozornili, že do vozu v ulici nasedá muž, který předtím popíjel v nedaleké restauraci. Bylo přitom zřejmé, že je opilý.

„Muž skutečně nastartoval a rozjel se, proto se hlídka rozhodla vozidlo zastavit. Řidič na znamení k zastavení vozidla nereagoval, pokračoval v jízdě a neustále zrychloval. Zasahující strážník proto musel uskočit ke krajnici,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Přikrylová.

Řidič po chvíli zastavil a začal couvat. Pak následovalo několik pokusů o jízdu i couvání, načež řidič z auta dokonce na chvíli vystoupil. Jakmile se k němu ale strážníci vydali, opět nasedl a začal prudce couvat.

„Strážníci museli znovu uskočit před autem, které pak nabouralo a poškodilo zaparkované vozy. Strážník ihned otevřel dveře a snažil se muži zabránit v další jízdě, o kterou se neustále pokoušel. Nakonec mu strážník vyndal klíčky ze zapalování,“ doplnila Přikrylová.

Orientační dechová zkouška ukázala 2,74 promile alkoholu v dechu řidiče, který se choval agresivně a strážníky napadal. Policisté proto 28letého muže ze severních Čech zpacifikovali a spoutali až do příjezdu republikové policie. Nakonec skončil na záchytce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám