Hlavní obsah

Bývalá celnice lehla popelem

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K rozsáhlému požáru budovy bývalé celnice v Bílém Potoku na Jesenicku v Olomouckém kraji vyjelo v noci na neděli krátce před druhou hodinou ranní sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů včetně polské jednotky z Paczkowa.

Článek

„Budova bývalé celnice byla v současnosti využívána jako obchod. Informaci o požáru přijali hasiči na tísňové lince v 01:39 hodin. K likvidaci rozsáhlého požáru objektu o rozloze 80 x 10 metrů vyslalo operační středisko postupně sedm jednotek hasičů. Na místě požáru bylo nasazeno devět cisternových vozidel,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

„Při příjezdu prvních jednotek k požáru byl již celý objekt v plamenech. V budově se nacházely propanbutanové láhve, které hasiči z objektu bezpečně vynesli. Požárem byla zasažena střešní konstrukce, ta se zřítila do obchodních prostor, čímž došlo k celkovému poškození budovy. Požár hasiči lokalizovali v 02:59 a dalších třicet minut jednotky prováděly dohašení požáru. Příčina vzniku požáru a rovněž výše škody na objektu je v současnosti v šetření,“ řekl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám