Hlavní obsah

Řidič v Ostravě zranil tři lidi na zastávce, policie ho vypátrala

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři lidi srazil a zranil na Silvestra večer na Nádražní ulici v centru Ostravy 24letý řidič automobilu Ford Mondeo. Z místa nehody ujel, díky pomoci svědků se ho ale policii podařilo na Nový rok vypátrat. Jedna ze sražených utrpěla vážné zranění, s nímž se bude několik týdnů léčit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osobní vozidlo podle prvních informací předjíždělo po tramvajovém pásu jiné auto. Dostalo smyk a vjelo přes obrubník na tramvajovou zastávku, kde srazilo 76letou ženu, jejího 56letého syna a také patnáctiletou dívku.

„Nejtěžší zranění utrpěla seniorka, doba léčení si pravděpodobně vyžádá dobu léčení delší než šest týdnů, u muže by mělo léčení trvat nad sedm dnů,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Lehce zraněna byla také dívka, policie ale zatím nemá lékařskou zprávu.

„Řidič po činu z místa nehody ujel. Policisté zjistili svědky a díky nim také informace, které ve svém důsledku směřovaly k podezřelému. Následně nalezli vozidlo, které policejní komisař zajistil,“ uvedla mlučí s tím, že policie i přes velmi rušnou novoroční službu stihla obvinit 24letého řidiče z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a také z neposkytnutí pomoci. „Hrozí mu odnětí svobody až na pět let,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám