Hlavní obsah

V Orlických horách hledali ztraceného muže, našli jej v hospodě

– Čenkovice
Právo, ren

První den v novém roce pátrali členové Horské služby v Orlických horách po pohřešovaném muži v oblasti Bukové hory. Po hodině a půl záchranáři mírně podnapilého muže nalezli v restauraci v Čenkovicích. Na jedné z horských chat v Čenkovicích se členové Horské služby po půlnoci také pokoušeli zachránit staršího muže s náhlou srdeční příhodou. Muž však zemřel. Právo o tom informoval náčelník Horské služby Orlické hory Josef Šifra.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Zbloudění v nočních horách je vždy závažné, zejména při takové sněhové nadílce a teplotách, jaké panují tuto zimu. Ihned tedy vyjeli čtyři muži na sněžných skútrech a zahájili pátrací akci,“ upřesnil Šifra.

Záchranáři se k horské chatě nemohli dostat

O pomoc se záchranou staršího muže Horskou službu požádali záchranáři z rychlé zdravotní pomoci Pardubického kraje.

„Podle hlášení tam jeden ze starších hostů upadl do bezvědomí a rychlá záchranná služba se do udané lokality neměla šanci dostat. Na místo vyrazil náš lékař s dalším kolegou,“ uvedl šéf horské služby.

Záchranáři se muže snažili oživit pomocí defibrilátoru. Na chatu pak na skútru přivezli lékaře záchranné služby, který byl po dalších pokusech o záchranu nucen konstatovat smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám