Hlavní obsah

Na Churáňově narazila 16letá lyžařka do stromu

– Zadov • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Těžké zranění si v pátek způsobila šestnáctiletá lyžařka, která narazila do stromu na Šumavě. Podle informací Horské služby dívka vylétla z tzv. Malé sjezdovky v Churáňově u Zadova, narazila do stromu a upadla do krátkodobého bezvědomí. Na místě zasahoval vrtulník.

Článek

„Událost nám hlásili krátce po čtvrt na deset s tím, že údajně vrazila jen do plotu kolem sjezdovky. Na místě jsme ale zjistili, že náraz byl mnohem horší a dívka má všechny příznaky otřesu mozku. Kromě toho si stěžovala na silnou bolest v oblasti bederní páteře,“ uvedl Josef Tischler z Horské služby na Šumavě.

Záchranáři na místo povolali i lékařskou pomoc z Vimperku a vzhledem k popisovaným bolestem i vrtulník leteckých záchranářů z Českých Budějovic. Horští záchranáři mezitím dívku ošetřili a umístili do vakuové matrace pro případ, že by skutečně měla poraněnou páteř.

Poté, co na místo dorazil lékař a dokončil vyšetření zraněné, jí záchranáři naložili do automobilu a odvezli na heliport v Churáňově, kde byla předána do vrtulníku.

„Ten ji transportoval na specializované lékařské pracoviště v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám