Hlavní obsah

Žena falešné popeláře prokoukla, byt si ale od nich vykrást nechala

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vynalézavost podvodníků nezná hranic. Přesvědčila se o tom 37letá žena z Prahy, která ve středu sice odhalila podezřelou nabídku údajných popelářů na koupi popelnice a předplacený kupón na vývoz odpadu, ale svou nepozorností jim umožnila vykrást svůj byt. Policisté utíkající muže chytili, při uznání viny mohou o odpadech přemýšlet až dva roky za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve středu před pátou hodinou přišli do jednoho z domů v ulici V cestičkách v Praze 8 dva muži ve věku 32 a 45 let, kteří se 37leté ženě představili jako popeláři. Žena jim otevřela a dostala od nich nabídku na koupi popelnice i s kuponem na vyvážení komunálního odpadu za 800 korun, které chtěli zaplatit předem.

To se ženě zdálo podezřelé, a proto je odmítla. Muži jí tedy alespoň popřáli hodně štěstí do nového roku a požádali o přípitek.

Rozhodly pootevřené dveře

„V tom jim žena vyhověla. Když ale vešla dovnitř, nechala za sebou pootevřené dveře. Této chvíle pachatelé okamžitě využili,“ popsala kritický okamžik mluvčí policie Eva Miklíková.

Vnikli do chodby, kde z bundy visící na věšáku odcizili, co se dalo, včetně peněženky a dokladů. Pak začali z místa utíkat, nasedli do přistavené octavie a z místa se snažili ujet. Díky svědectví několika osob se jim to ale naštěstí nepodařilo. Policisté se mezitím dostavili na místo a po chvíli je našli v okolí a zadrželi.

Policie hledá další případy

Muži jsou vyšetřováni na svobodě, na služebně jim ale bylo sděleno podezření z několika trestných činů. V případě odsouzení by jim ale hrozil trest odnětí svobody až na dva roky.

Je možné, že podezřelí muži mohli tuto trestnou činnost páchat v daleko větší míře.

„Policie se tedy v této souvislosti obrací na všechny případné poškozené, aby se co nejdříve přihlásili na kterékoliv policejní služebně, anebo na lince 158,“ doplnila Miklíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám