Hlavní obsah

Žena připravovala kvůli dětem vraždu exmanžela

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeským policistům se podařilo odhalit a zmařit přípravu vraždy, kterou plánovala 32letá žena ukončit život svého bývalého manžela. V případě uznání viny jí hrozí až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

Článek

Žena z Českobudějovicka je podezřelá ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu přípravy. Zabití svého exmanžela podle kriminalistů připravovala od letošního září. S 31letým mužem měla dlouhodobé osobní neshody a rozepře ohledně péče o děti.

„Nabízela částku několika set tisíc korun osobě, která by jejího bývalého manžela zlikvidovala. Ve své přípravě vraždy došla tak daleko, že skutečně jisté osobě předala částku 10 000 korun jako zálohu, a to i s fotografií manžela a popisem jeho zvyků,“ řekl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

V té chvíli ale připravení kriminalisté, ženu zadrželi a obvinili. „Pravděpodobně jen díky rychlému jednání nedošlo k pokusu ani k dokonání vraždy. V současné době je podezřelá žena ve vazební cele,“ doplnil mluvčí policistů.

V případě odsouzení hrozí ženě vězení až na dvacet let.

Reklama

Výběr článků

Načítám