Hlavní obsah

Strážníci honili ovce na pražském sídlišti s hummerem i na koních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na neobvyklý zásah nasadili pražští strážníci ve středu odpoledne terénní vozidlo hummer, fábii i jízdní hlídku. Chytali ovce, které krátce po jedné hodině uprchly z ohrady u Milíčovského rybníka v Praze 11 a vyrazily k nedalekému sídlišti.

Článek

Asi třicetihlavé stádo uteklo z ohrady na pozemku u Milíčovského lesa a vydalo se mezi paneláky nedaleko stanice Háje na lince metra C. Svědci události ve 13:10 zavolali na linku 156.

Policie jednala okamžitě. Během tří minut dorazil na místo terénní hummer, který za dalších deset minut posílila osádka policejní fabie, nakonec ještě přicválala hlídka městské policie na koních. Společně s pomocí dobrovolníků pak stádo zahnali zpět do ohrady a provizorně zadrátovali plot, který opatřili i policejní páskou.

Svědci upozorňovali, že majitel stáda o ovce zřejmě řádně nepečuje a v současných mrazech mají zvířata hlad, a proto utíkají.

Proti tomu se ale ohradil majitel ovcí, sdružení Tarrouca. "Ovce vyhnal z ohrady pes nějakého neohleduplného pejskaře," sdělil Novinkám zástupce sdružení Daniel Urban.

"Během letošní zimní sezóny už bylo zkrmeno cca 2000 kg zrnin a cca 20 tun sena. Počítáme že do konce zimní sezóny zkrmíme jednou tolik. Pravidelně je náš chov kontrolován veterinářem, a to bez připomínek," doplnil Urban.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám