Hlavní obsah

Horlivec zastřelil psa, zraněné fence hrozí utracení

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Jednoho psa zastřelil a druhého vážně zranil dosud neznámý střelec v Mysločovicích na Zlínsku. Po pachateli pátrají policisté z Otrokovic, kteří nevyloučili, že by se mohlo jednat o horlivého myslivce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Když se koncem minulého týdne vrátil třicetiletý muž domů do Mysločovic, zjistil, že je otevřená branka a že mu utekli dva psi. Majitel se je ihned vydal hledat. Roční fenku našel s postřelenou nohou v příkopu u Lechotic. Ihned ji vzal a odvezl na ošetření k veterinárnímu lékaři. Pak se vrátil hledat svého psa. Šestiletého ovčáka našel až po dlouhém hledání. Pes byl bohužel mrtvý, ležel u lechotického rybníka,“ popsala okolnosti případu mluvčí krajského ředitelství policie ve Zlíně Jana Bartíková.

„Šlo o vycvičené německé ovčáky, kteří měli pro majitele velkou chovatelskou hodnotu. Škodu si předběžně vyčíslil na 200 tisíc korun,“ dodala Bartíková. Mladá fenka zatím žije. Je po operaci a do sedmi týdnů by se mělo rozhodnout, jestli bude utracena.

„Policisté na tomto případu stále pracují. Vzhledem k tomu, že naše zákony nahlíží na zvíře jako na věc, podezříváme zatím neznámého pachatele z trestného činu poškozování cizí věci, za který obecně hrozí až jednoleté vězení. Bezdůvodně střílet psy nesmějí ani myslivci,“ podtrhla Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám