Hlavní obsah

Nabouraný řidič chtěl po řidičce peníze, jinak hrozil návštěvou lékaře

Novinky, Petr Nový
Horažďovice

Netradiční případ vydírání řešili v uplynulých dnech policisté v Horažďovicích. Tam se stala ve čtvrtek nehoda, při které řidička narazila do protijedoucího vozu. O pár dnů později se jí řidič nabouraného vozu ozval s tím, že jestli mu nezaplatí 20 tisíc, půjde k lékaři a ohlásí zdravotní potíže. Při předávání peněz na něj ale už čekali policisté.

Článek

Nehoda se stala 23. prosince poté, co řidička citroenu zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu zledovatělé silnice a po smyku narazila do boku protijedoucí škodovky.

"Nabouraný 32letý motorista se ženě ozval prostřednictvím jejího přítele o dva dny později. Po poškozené měl požadovat finanční částku dvacet tisíc korun, jako protislužbu za to, že nenavštíví lékaře s bolestí hlavy,“ řekla mluvčí policie Jana Tomková.

Překvapení na muže čekalo při smluveném předání peněz v pondělí. Policisté ho přistihli při předání peněz před horažďovickým obchodem a ještě týž den ho začali trestně stíhat, obviněn je z přečinu vydírání. Muž může jít až na čtyři roky do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám