Hlavní obsah

Na Štědrý den uhasil požár a skončil v nemocnici

Právo, pko
Brno

Klidné Vánoce bez stresu si rozhodně neprožil osmatřicetiletý Radovan Hanzlovský z Brna. Místo Vánoční pohody pomohl uhasit požár u sousedů a zabránil velkým škodám. Nakonec ale kvůli vdechnutým zplodinám skončil v nemocnici.

Článek

Když se odpoledne na Štědrý den vracel s přítelkyní domů, zahlédl v okně bytu ve čtvrtém patře činžáku na Provazníkově ulici záblesky připomínající požár. Rychle proto vběhl do domu a uviděl, že zpod dveří jednoho z bytů se skutečně valil černý dým. Muž začal ihned bušit na dveře, zatímco jeho přítelkyně burcovala sousedy.

Na bouchání na dveře v bytě nikdo nereagoval, proto se Hanzlovský společně se sousedem Alexejem Neunerem, který je shodou okolností lektorem odborného učiliště požární ochrany, nečekali na příjezd hasičů, vyrazili dveře a vtrhli dovnitř. Uvnitř zakouřeného bytu nikdo nebyl, proto se oba muži pustili do hašení hořících postelí.

Do několika minut byli na místě hasiči. „Ti požár rychle dostali pod kontrolu. Byt odvětrali a zkontrolovali také byt nad požárem. Ohořelé postele pak vynesli na dvůr domu,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Hrdina dne Hanzlovský se ale při hašení nadýchal zplodin, proto hasiči zavolali záchranáře a muž tak večer místo se svými blízkými doma u stromečku strávil v nemocnici.

„Požár podle zjištění vyšetřovatele způsobila nepozornost obyvatele bytu, který před odchodem zřejmě špatně uhasil cigaretu, a od ní se pak vzňaly postele. Škodu na zničených postelích a zařízení pokoje předběžně vyčíslil na 30 tisíc korun. Při případném rozšíření požáru ale mohl oheň zasáhnout celý byt 2 1 a ohrozit i obyvatele okolních bytů,“ dodal Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám