Hlavní obsah

Muž v Dole ČSA v Karviné zahynul pod koly vlaku

Právo, hon, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Tragická událost poznamenala ve čtvrtek poslední pracovní den před Vánocemi v Dole ČSA v Karviné. Místo oslavy svátků drží zaměstnanci společnosti AWT smutek za svého kolegu, který v nadzemním areálu dolu spadl v noci na čtvrtek pod vlakovou soupravu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na místě zasahovali záchranáři, pětadvacetiletý muž utrpěl zranění hrudníku, břicha a končetin.

„Záchranáři měli ztížené podmínky, neboť sanitním vozidlem nebylo možno dojet až k postiženému. První pomoc začali poskytovat jeho kolegové; muž nejevil žádné známky života a laičtí zachránci proto zahájili nepřímou srdeční masáž a dýchání z úst do úst,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Po příjezdu na místo zasahující lékař zjistil, že zraněný muž nedýchá a nepracuje mu srdce.

„Posádka záchranné služby ihned převzala vedení oživovacích pokusů. Ke snaze o záchranu se připojili také bánští záchranáři. Postiženému byly zajištěny dýchací cesty intubací a přístrojová ventilace, lékař zajistil podávání léků do kostní dřeně. Po tři čtvrtě hodině se zdravotníkům podařilo přechodně obnovit činnost pacientova srdce, ale později došlo opět k selhání oběhu a srdeční zástavě,“ dodal Humpl s tím, že přes veškerou péči záchranářů muž zraněním podlehl.

Důraz na bezpečnost práce

Mluvčí společnosti AWT Petr Jonák potvrdil, že v noci ze středy na čtvrtek došlo na firemní vlečce v areálu Dolu Karviná k smrtelnému pracovnímu úrazu. Obětí je podle něj pětadvacetiletý vedoucí posunu ze společnosti AWT.

„Příčiny neštěstí šetří interní komise složená ze zástupců zaměstnavatele a odborů a dále rovněž Drážní inspekce a policie,“ uvedl Jonák s tím, že letos je to ve společnosti AWT první smrtelný pracovní úraz.

„Vzhledem k našemu důrazu na bezpečnost práce jsme věřili, že nás letos takové neštěstí nepotká. Zpráva z dnešní noci námi hluboce otřásla. Chci jménem celé skupiny AWT a všech jejích zaměstnanců vyjádřit upřímnou soustrast rodině i přátelům našeho zesnulého kolegy,“ uvedl generální ředitel skupiny AWT Martin Frývaldský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám