Hlavní obsah

Policisté spěchali, aby se dárky z vyšetřovaného auta dostaly pod stromečky

– Trutnov
Právo, Ludmila Žlábková

Zřejmě bohatšího Ježíška si chtěl zabezpečit 29letý řidič zásilkové služby, který v úterý o půl desáté večer přišel na vrchlabskou policii. Zde oznámil, že byl okraden o 260 tisíc korun. Brzy se však přiznal, že si vše vymyslel. Policisté si s vyšetřováním pospíšili, aby mohli vůz s dárky rychle vrátit, balíčky se tak včas dostaly k majitelům.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Muž uvedl, že ho na opuštěném místě na okraji Vrchlabí, v době, kdy přerovnával balíky v nákladovém prostoru, fyzicky napadl neznámý muž a odcizil mu z ledvinky celodenní tržbu,“ uvedla mluvčí krajské policie Královéhradeckého kraje Ivana Ježková.

Už za dvě hodiny po tomto oznámení se však muž kriminalistům doznal, že si vše vymyslel a peníze předal svému 25letému kolegovi, rovněž řidiči stejné firmy.

„Komplice policisté zadrželi ve tři hodiny ráno na Královéhradecku a již v sedm hodin měli i jeho přiznání. Bezprostředně poté zajistili i finanční hotovost, kterou měl tento muž ještě celou doma,“ dodala Ježková s tím, že oznamovateli nyní hrozí obvinění ze zpronevěry a jeho kolegovi obvinění ze zpronevěry formou pomoci.

Dárky by jinak nedorazily pod stromeček

„V případě prokázání viny mohou být oba muži odsouzeni až na pět let odnětí svobody. Zároveň bude s největší pravděpodobností na prvního muže podán státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby, vzhledem k tomu, že byl v minulosti několikrát soudně trestán a v současné době si odpykává podmínečný trest odnětí svobody za krádež,“ doplnila mluvčí.

Obě nákladní vozidla řidičů, která byla zajištěna pro účely trestního řízení, byla plně naložena vánočními dárky. Pokud by se kriminalistům nepodařilo takto rychle případ objasnit a finanční hotovost vypátrat, byla by obě vozidla zajištěna do doby kompletního prohledání a vánoční dárky by tak nemohly včas dorazit ke svým majitelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám