Hlavní obsah

Dětští pacienti sexuálně zneužívali chlapce v psychiatrické léčebně

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor
Aktualizováno

Táborští policisté prošetřují oznámení ohledně zneužívání v Dětské psychiatrické léčebně v Opařanech na Táborsku. Jak Právu řekla matka z Karlovarska, jejího chlapce tam nutili k sexu starší pacienti. Do ústavu ho přivezla 23. června s těžkou depresí, jeho stav se, ale kvůli týrání ještě zhoršil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Případ prošetřuje táborská policie.

Článek

„O týrání a sexuálním zneužívání jsem se dozvěděla až potom, když musel Honzík na policejní výslech. Mně ani nikomu jinému se nesvěřil. Vůbec nechápu, jak se něco podobného může v léčebně pro psychicky nemocné děti stát. Oznámení přitom přišlo přímo z léčebny,“ uvedla matka chlapce.

Dále zmínila, že podle všeho chlapce starší pacienti mlátili a nutili ho k orálnímu a análnímu sexu. „Kluci po něm chtěli sexuální praktiky, ale on je odmítal a když šel za sestrou, že jí to celé řekne, tak ho zmlátili,“ upozornila žena.

Zmínila, že její syn byl v opařanské léčebně necelé tři měsíce a pak podepsala reverz, přestože lékaři ho tam chtěli ještě nechat. „Při jedné z návštěv měl můj syn monokl a přeražený zub. Říkal, že se praštil. I jeho telefonáty z léčebny každý čtvrtek a neděli byly hodně zvláštní, proto jsem se rozhodla, že už ho tam nenechám,“ vysvětlila matka.

Prožil si peklo

Její syn si tak na místě, kde ho měli léčit, prožil hotové peklo. „Doufám, že policisté celou věc prošetří a označí viníky, ale určí také zodpovědnost ze strany léčebny,“ dodala matka.

Policisté zatím chlapce vyslechli, ale k případu nepodávají žádné informace. „Mohu pouze potvrdit, že oznámení prošetřujeme,“ poznamenal mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám