Hlavní obsah

Řidič uhořel za jízdy u Pardubic

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Člověk uhořel v osobním autě, které začalo ve středu ráno za jízdy hořet na silnici mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Vůz skončil mimo silnici. Hasiči po uhašení požáru našli v autě mrtvou osobu.

Článek

Hasiči byli o požáru vozu informováni krátce před půl sedmou hodinou ráno. „Podle svědků začal za jízdy hořet vůz Škoda Octavia na hlavní silnici z Pardubic do Hradce Králové,“ řekla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

"Na linku 158 volal muž, který oznamoval, že po silnici jede hořící auto a sjelo mimo komunikaci," řekla Maturová.

Svědci, kteří nehodu viděli, se snažili muži pomoct, ale plameny byly tak silné, že se jim ho nepodařilo vytáhnout ven. Muž, jehož totožnost policie teprve zjišťuje, možná nestihl utéct, protože se nadýchal zplodin. Požár také mohl poškodit elektronické zamykání auta a už nešly otevřít dveře.

Dva kilometry za Pardubicemi se vůz vzňal a následkem požáru skončil mimo silnici. „Hasiči ihned po příjezdu začali plameny likvidovat, uvnitř vozu ale bohužel nalezli osobu, která již nejevila známky života,“ doplnila Horáková.

Příčina požáru zatím není známá, vyšetřovatel hasičů na místě stále pracuje. Škoda byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám