Hlavní obsah

Opilý řidič tvrdil policistům, že své vlastní auto vůbec nezná

Novinky, Petr Nový
Mladá Boleslav

Vylhat se ze způsobení dopravní nehody se v pátek večer nepodařilo 33letému opilému muži z Mladoboleslavska poté, co narazil do auta stojícího před ním na semaforu. Z místa se snažil ujet, ale posádka nabouraného vozu ho dostihla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V Laurinově ulici v Mladé Boleslavi kolem deváté hodiny večer narazil řidič Opelu Zafira zezadu do Škody Roomster stojící před semaforem. Po nárazu začal z místa ujíždět k bývalé dětské nemocnici, kde auto v Olbrachtově ulici zaparkoval.

„Řidič roomsteru ho pronásledoval a společně se svými spolujezdci řidiče opelu zadrželi. Po příjezdu policistů na místo zadržený tvrdil, že zmíněné auto neřídil a že ho ani nezná. Podle opakovaných dechových zkoušek měl v krvi téměř tři promile alkoholu,“ řekl mluvčí policie Ladislav Mareš.

Při vyšetřování policisté zjistili, že zadržený muž je skutečně majitelem vozidla opel. „Po výslechu mu policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten hrozí pachateli až rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Opilého muže městští strážníci dopravili na záchytnou stanici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škodu policisté odhadli na čtyřicet tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám