Hlavní obsah

Po Praze chodí muž s nakažlivou chorobou, vydělává si i jako kuchař

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po 43letém Robertovi Uhnákovi. Muž onemocněl infekční nemocí, ale rozhodnutí hygieniků o nutné izolaci a léčbě se mu nepodařilo doručit. Onemocnění není přenosné běžným kontaktem.

Článek

Po muži bylo celostátní pátrání vyhlášeno již pátého listopadu po žádosti hygieniků. Muži bylo uloženo podrobit se izolaci a léčbě infekční choroby, kterou onemocněl. „To se mu ale nepodařilo doručit, proto je potřeba ho vyhledat a předvést k léčení na dermatovenerologickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice,“ uvádí policisté v pátrací zprávě.

Nemoc podle policie není přenosná běžným kontaktem. Hledaný Robert Uhnák je toxikoman a dealer drog s pestrou kriminální minulostí. Příležitostně si vydělává na brigádách jako kuchař, pohybovat by se měl stále v Praze.

Policie vyčerpala všechny možnosti a prostředky, aby hledaného muže vypátrala, proto se obrací s žádostí o pomoc na veřejnost. Kriminalisté přijmou případné informace o hledaném na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám