Hlavní obsah

Děti se při koupání přiotrávily zplodinami z karmy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

U otravy zplodinami z karmy, umístěné v koupelně, zasahovali v pondělí záchranáři v Petřvaldě na Karvinsku. Dvě dívky ve věku tři a patnáct let skončily v nemocnici. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Článek

Do Petřvaldu byli záchranáři voláni v pondělí po devatenácté hodině. „Operační středisko převzalo tísňovou výzvu, podle které došlo k otravě zplodinami hoření u dvou dětí. K intoxikaci došlo při koupání během jejich pobytu v koupelně. Příčinou byly zplodiny hoření z karmy,“ potvrdil mluvčí.

Patnáctiletá dívka byla podle něj krátce v bezvědomí, z koupelny ji vynesli rodiče ještě před příjezdem záchranářů.

„Se zasahující lékařkou již komunikovala, jevila však známky dechových obtíží. Posádka dívce podala kyslík, zajistila žilní vstup a monitorovala její životní funkce,“ uvedl Humpl. Další dítě ve věku necelých tří let bylo podle něj také při vědomí.

„Obě dívky záchranáři transportovali na dětskou jednotku intenzivní péče havířovské nemocnice. Posádky rychlé zdravotnické pomoci pak ve večerních hodinách zajišťovaly ještě přepravu obou pacientek k další léčbě na specializované pracoviště hyperbarické komory do Městské nemocnice v Ostravě,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám