Hlavní obsah

Ženě chytl obývací pokoj od adventního věnce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojanovice

Nejspíš neopatrné nakládání s otevřeným plamenem je příčinou požáru, který zničil kompletní vybavení obývacího pokoje v rodinném domku v Trojanovicích na Novojičínsku. Podle hasičů požár vznikl od adventního věnce s hořícími svíčkami, který byl umístěn těsně vedle záclon a čalouněného křesla.

Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli v neděli odpoledne, na místo vyjely tři jednotky hasičů. „Hořelo v rohu obývacího pokoje v prostoru mezi dvěma okny. Hasiči sice nemuseli u ohně zasahovat, protože požár uhasili příbuzní seniorky pomocí dvou práškových hasicích přístrojů, škoda na majetku ale dosáhla sto tisíc korun,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Stolek, na kterém stal adventní věnec se čtyřmi silnými hořícími svícemi, byl podle něj umístěn v bezprostřední blízkosti záclony. Seniorka se při požáru nadýchala kouřem, nabízený převoz do nemocnice ale odmítla.

„Hasiči dlouhodobě varují před nebezpečím neopatrného používání svíček a adventních věnců. Požár může vzniknout velmi rychle a jak zkušenosti hasičů z předvánočního a vánočního období potvrzují, i malá svíčka na nesprávném místě může ohrozit lidské životy a poničit majetek,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám