Hlavní obsah

Dva koně propadlé do rybníka hasiči zachránili, jeden se utopil

Právo, jr
Zlín

Dva koně zachraňovali v noci na pondělí hasiči z ledové vody v rybníku v obci Poteč na Zlínsku. Třetí zvíře se v ledové tříšti utopilo.

Článek

„Dostali jsme hlášení, že se do rybníka o hloubce asi tři metry propadli ledem dva koně. Kolem 22. hodiny, kdy k události došlo, byl venku již silný mráz, hasiči museli jednat rychle. Ukázalo se, že ve skutečnosti se propadla tři zvířata. Jeden z koní se již pod ledem utopil,“ informoval Štefan Hrtús z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Poteč.

„Příjezd vozidlem k rybníku nebyl vzhledem k vysokému sněhu možný a posledních 300 metrů museli záchranáři absolvovat pěšky. Velitel zásahu se rozhodl o záchraně koní prostřednictvím záchranného lana. Záchranářům se podařilo jednoho koně uvázat a následným taháním si zvíře prorazilo cestu ledem ven z rybníka. Druhý kůň ho sám následoval. Po dramatické půlhodině se zachráněné podchlazené a vystresované koně s oděrkami od ledu podařilo umístit zpět do stáje,“ doplnil Hrtús.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám