Hlavní obsah

Vlak se srazil s lokomotivou na Kladensku, zranilo se 15 lidí

Právo, Novinky, rap, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Na nádraží v Kamenných Žehrovicích na Kladensku se v pondělí ráno srazil vlak s posunovací lokomotivou. Podle záchranné služby se na místě zranilo 15 lidí. Drážní inspekce mluví o 13 zraněných. Informace o počtu zraněných se během dopoledne neustále měnily.

Článek

Lokomotiva do vlaku narazila krátce před devátou hodinou ráno. Novinky o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle něj jel vlak ve chvíli nárazu rychlostí 28 kilometrů v hodině.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Při srážce se podle záchranářů zranilo 11 lidí.

Vlakvedoucí si lokomotivy s vagónem, která stála na stejné koleji, po níž jel vlak s cestujícími z Kladna do Rakovníka, všiml na poslední chvíli. Místo je v zatáčce, ve výhledu mu navíc mohl překážet další vlak, který poblíž stojí.

Muž zatáhl za rychlobrzdu a utíkal se schovat do vlaku. Z nehody údajně vyvázl nezraněn. Mluvčí Drážní inspekce Drápal řekl, že zraněných je 13 včetně dvou zaměstnanců Českých drah.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Osobní vlak se srazil s lokomotivou

Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové byla chyba v lidském faktoru, kdo přesně za nehodu může, se ale musí teprve vyšetřit.

Mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková řekla, že na místě se zranilo 15 lidí. Jednoho člověka musel do nemocnice přepravit vrtulník. "Měl poranění hlavy a utrpěl otřes mozku," řekla Janečková. Ostatní zraněné odvezly do okolních nemocnic sanitky. Jejich zranění byla méně vážná.

Osobní vlak jel z Kladna do Rakovníka. Podle Drápala bude odstraňování následků nehody trvat celý den. Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové by provoz na trati měl být obnoven zhruba v poledne.

Škoda na osobním vlaku je asi čtyři milióny korun, na lokomotivě asi 100 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám