Hlavní obsah

Při důlním otřesu na Karvinsku zahynul horník, druhý byl zraněn

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při otřesu v Dole Darkov zahynul v neděli osmačtyřicetiletý horník. Jeho kolega, který se také pohyboval v místech zasažených otřesech, byl lehce zraněn. Informoval o tom mluvčí OKD Vladislav Sobol. V letošním roce jde už o třetí smrtelný úraz v rámci tohoto těžebního podniku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Otřes v Dole Darkov si vyžádal život osmačtyřicetiletého horníka. Ilustrační foto

Článek

Tragická událost se odehrála v závodě 9. květen zhruba 800 metrů po zemí. „Zpráva o úmrtí našeho kolegy nás všechny velmi zasáhla, zvlášť v tomto předvánočním čase,“ řekl Klaus-Dieter Beck, generální ředitel a předseda představenstva OKD.

„Neustále děláme vše pro to, aby se bezpečnost v našich důlních provozech zvyšovala, některým přírodním jevům však není v lidských silách čelit. Chci jménem svým i za celou společnost vyjádřit upřímnou soustrast rodině i blízkým zesnulého kolegy," dodal Beck.

Přesné příčiny události vyšetřuje komise složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení Dolu Darkov, společnosti OKD a odborářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám