Hlavní obsah

Nepozorný řidič citroenu v Ostravě smetl chodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život chodce si v neděli dopoledne vyžádala tragická dopravní nehoda v Ostravě-Zábřehu. Osmapadesátiletý řidič Citroenu nedobrzdil včas vůz a srazil muže, který přecházel přes silnici. Chodec podlehl těžkým zraněním v odpoledních hodinách v nemocnici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

K nehodě došlo zhruba kolem desáté hodiny dopolední ve Výškovické ulici, poblíž zastávky MHD.

Podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové se řidič dodávky Citroen Berlingo plně nevěnoval řízení a 73letého muže přecházejícího silnici srazil. Není zatím zcela jasné, zda muž přecházel po přechodu či mimo něj. Kolem 13.30 odpoledne v nemocnici podlehl velmi vážným zraněním.

Policisté na místě ohledali místo nehody, orientační dechová zkouška vyloučila u řidiče vozu přítomnost alkoholu. V případě prokázání viny hrozí řidiči až šest let vězení.

Vzhledem k tomu, že se v době nehody na místě a v blízkém okolí nacházelo více lidí, žádá policie případné svědky události, aby volali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 725 444.

V prosinci je to už druhá podobná nehoda, při které zemřel v Ostravě chodec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám