Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič narazil do policejního auta a zranil tři muže

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Falešné registrační značky na autě byly zřejmě důvodem, proč pětadvacetiletý muž z Domažlicka nechtěl ve středu večer v Plzni zastavit při silniční kontrole. Po divoké honičce městem nakonec pronásledovaný řidič narazil do policejní fabie, která mu zatarasila cestu. Výsledkem jsou tři lehce zranění policisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ti řidiče Renaultu 21 stavěli v ulici U Trati. Řidič ale výzvu ignoroval a začal ujíždět. Strážci zákona se za ním okamžitě vydali. Do pronásledování se postupně zapojily další policejní hlídky.

Při zběsilé jízdě řidič projížděl křižovatky na červenou a poničil několik dopravních značek. Nakonec mu policisté zatarasili jedním z vozidel cestu. Pronásledovaný řidič ale nezabrzdil a čelně narazil do služební fabie. Přitom došlo ke zranění policistů.

„Nešlo ale o nic vážného. Nikdo z nich nemusel být hospitalizován v nemocnici,“ řekla Právu Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky.

Podle informací Práva se jedná o muže s kriminální minulostí. Na místě odmítl dechovou zkoušku. Hrozí mu obvinění za útok na státní orgán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám