Hlavní obsah

Policie v Ostravě dopadla zvrhlíka, pokusil se znásilnit tři ženy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pětatřicetiletého muže, který se od letošního dubna do září pokusil znásilnit tři ženy ve věku 19, 32 a 63 let, se podařilo dopadnout ostravské policii. Obviněný muž je už ve vazbě. Informovala o tom mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Kromě jednoho dokonaného znásilnění a dvou pokusů o ně je obviněn také z podvodu, loupeží a také z trestného činu neoprávněného opatření platebního prostředku.

K prvnímu útoku podle policie došlo už 3. dubna, kdy si na ulici vyhlédl devatenáctiletou dívku. Když odmítla jeho nabídku sexu, začal ji násilím obnažovat a donutil ji k sexuálním praktikám. Když se ženě podařilo pomocí lsti pachatele od jeho jednání odradit, prohledal jí oděv a okradl ji o zhruba sto korun v mincích.

Starší ženu si vyhlédl na silnici

„Žena nebyla zraněna, ale utrpěla psychickou újmu i škodu na majetku,“ uvedla Holčáková.

Další obětí se měla stát letos v srpnu 63letá žena, kterou si obviněný podle policie také vyhlédl v nočních hodinách na ulici. Jak stojí v obvinění, muž důchodkyni zatáhl do křoví, kde ji povalil a obnažil.

„Žena ve strachu měla souhlasit, načež měl muž od svého původního záměru upustit, využít situace i rozrušení ženy a za užití násilí se zmocnit řetízků, peněženky a dalších cenností,“ řekla mluvčí s tím, že škoda je vyčíslena na 14 tisíc korun.

Sebral peněženku a utekl

K poslednímu ataku došlo v druhé půlce září v časných ranních hodinách. Na 32letou ženu se muž vrhl ve chvíli, kdy odemkla vstupní dveře od domu a začal ji pak na chodbě osahávat. Když žena začala volat o pomoc, sebral jí peněženku a utekl.

„V letošním roce prověřovali ostravští policisté víc než čtyři desítky znásilnění. U většiny z nich již byli podezřelí zjištěni i obviněni, případně bylo zjištěno, že si 'oběti' událost vymyslely,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám