Hlavní obsah

Snowboardisté chtěli projet volným terénem, hledala je Horská služba

Právo, Pavel Karban
Rožnov pod Radhoštěm

Dvojici mladých snowboardistů hledali v úterý večer členové Horské služby v Beskydech. Mladíci ve věku 21 a 24 let se ztratili při sjíždění Radhoště. K poměrně riskantnímu kousku se rozhodli po setmění.

Článek

Z Radhoště se chtěli dostat do Rožnova pod Radhoštěm. „Bohužel nejeli po sjezdovce, ale chtěli si projet volný terén, který však vůbec neznali. Navíc nebyli na noční sjezd ani dostatečně vybaveni, scházela jim například čelová lampa, která je pro takové příležitosti nutností,“ řekl náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

Mladíci u sebe naštěstí měli mobilní telefon. Díky němu si kolem 20. hodiny zavolali přímo na dispečink Horské služby s tím, že neví, kde jsou. Po jejich stopách se ihned vydala dvoučlenná hlídka, která se vzhledem k náročnému terénu mohla pohybovat pouze na lyžích.

„Ztracení snowboardisté dokázali i přes dezorientaci ve tmě a mlze popsat několik výrazných míst, které minuli, takže záchranáři je ve vcelku krátké době našli, doprovodili je do Rožnova a předali rodičům, kteří na ně již čekali,“ popsal Pavlica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám