Hlavní obsah

Dálnici D1 na Prahu zablokoval kamión stojící přes všechny pruhy

Právo, Novinky, pno, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na 32. kilometru dálnice D1 směrem z Brna na Prahu se stala dopoledne dopravní nehoda nákladního vozu. Ten po karambolu zablokoval všechny jízdní pruhy a dálnice musela být uzavřena. Obnovit provoz ve všech pruzích se podařilo v půl jedenácté.

Článek

Nehoda se podle Centra dopravních informací stala po deváté hodině. Informaci o nehodě potvrdil později také operační důstojník policie. Provoz všemi pruhy se po odstranění nehody podařilo obnovit v půl jedenácté.

Nehoda se stala v kopci, kde jsou podobné problémy časté. "Tam se vždycky něco stane, když napadne. Ten řidič byl nějaký Turek, asi si nepřečetl varování," uvedl policista z dálničního oddělení pro ČTK.

Kolize byla hlášena kolem 08:45 a záhy se v úseku vytvořila dlouhá kolona vozidel. Osobní auta ale mohla havarovaný kamion po čase objíždět odstavným pruhem.

Nehoda kamiónu s prasaty

Kamión převážející živá prasata před půlnocí havaroval na 157. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Řidič zřejmě dostal na dálnici, která byly pokrytá vrstvou rozbředlého sněhu, smyk, havaroval a přívěs se živými prasaty se převrátil na bok a zablokoval pravý jízdní pruh.

Za místem nehody se začala tvořit kolona vozidel, v níž se stala další nehoda, při níž řidička osobního vozu narazila do nákladního auta, které jelo před ní. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn.

Ve služebním voze zraněná policistka

Místo bylo řádně označeno světelnými šipkami. Na místo přijeli policisté z Dálničního oddělení Policie Velký Beranov a začali nehody dokumentovat. Vzápětí do jejich služebního vozidla VW Transporter narazila řidička osobního vozidla Nissan. To se ještě odrazilo a ve smyku narazilo do stojícího vozidla odtahové služby.

„Ve služebním voze byla zraněna policista a řidička z předchozí nehody. Zraněna byla také spolujezdkyně z osobního vozidla Nissan. Všechny tři ženy byly převezeny k ošetření do nemocnice v Brně,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policistka byla po ošetření propuštěna do domácího léčení, další dvě zraněné ženy zůstaly hospitalizované v nemocnici. Na místo nehody nákladního vozidla s prasaty byl ještě v noci povolán veterinář, protože některá prasata uhynula. Během noci se podařilo havarovaný přívěs postavit na kola a ráno kolem šesté hodiny se začalo s překládáním nákladu.

Desetikilometrová kolona

„Místo bylo po celou noc řádně označeno a bylo se zvýšenou opatrností průjezdné levým jízdním pruhem,“ doplnila Čírtková s tím, že provoz je průběžně podle potřeby zastavován kvůli překládce.

V místě se ale vytvořila až desetikilometrová kolona. Provoz byl po nehodě maďarského kamionu převážejícího 80 prasat obnoven až kolem 13 hodiny. Při nehodě zahynulo nebo muselo být utraceno 50 zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám