Hlavní obsah

Řidič v Jihlavě bodl chodce nožem, byl obviněn

Právo, jar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Policisté v Jihlavě ve středu obvinili z vydírání a výtržnictví šestapadesátiletého muže za to, že brutálně napadl s nožem v ruce chodce, který přecházel před jeho autem po přechodu. Incident se stal v polovině listopadu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mladík se při přecházení přechodu podle policie pouze podivil tomu, že řidič auta přijel až těsně k němu, ale šel dál. Řidič ale z auta vystoupil a na chodníku na něj zaútočil pěstí a srazil ho na zem. Mladík ale útok odrazil a chtěl z místa napadení odejít. Po zhruba 200 metrech ho ale útočník v autě dojel a znova napadl.

„S nožem v ruce, který mu namířil na hrudník, po něm požadoval mobilní telefon. Při následném přetahování o nůž muž napadeného bodl do hrudníku a lehce ho zranil,“ uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Když se vzápětí zraněný muž snažil místo útoku opustit, útočník na něj začal najíždět autem a snažil se ho zastavit. Napadený mladík poté zavolal na tísňovou linku o pomoc.

„Jako motiv svého jednání obviněný muž uvedl, že při první potyčce přišel o svůj telefon a domníval se, že mu ho poškozený vzal. Proto se za ním rozjel, aby ho získal zpět. Následně se ale ukázalo, že mobil obviněný patrně ztratil,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám