Hlavní obsah

Pražský okruh blokovaly směrem na D5 kamióny s proraženými koly

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Také v úterý dopoledne museli řidiči počítat s problémy při průjezdu po Pražském okruhu. Směrem k dálnici D5 je čekaly stojící, nebo velmi pomalu jedoucí kolony aut. Několik kamiónů tam prorazilo pneumatiky a zůstaly stát na silnici. Problémy byly také v opačném směru, po poledni se situace zlepšila.

Článek

„Policie musela kvůli kolonám regulovat provoz. Střídavě proto uzavírala Cholupický i Lochkovský tunel,“ řekl dopoledne mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

V úseku mezi 16. a 20. kilometrem od rána stálo několik kamiónů s poškozenými pneumatikami. Řidiči podle všeho vjeli do díry, která je ve vozovce na nájezdu na Novořeporyjskou ulici a nebyla řádně označena, protože značení někdo v noci zřejmě odnesl, a zůstali stát v pravém jízdním pruhu. Před desátou hodinou se některé kamióny podařilo odstavit mimo vozovku.

Kvůli nehodám se okamžitě utvořily dlouhé kolony. Na okruhu byla pro zachování plynulosti dopravy snížena rychlost, před oběma tunely byly automobily v pravidelných intervalech zastavovány. "Hrozí totiž, že by se auta hromadila uvnitř tunelů," vysvětlil mluvčí.

Dvě dopravní nehody už v pondělí dopoledne zcela ochromily provoz na okruhu ve směru na dálnici D1 i D5. Uzavřeny byly oba tunely. Provoz se podařilo postupně obnovit až v odpoledních hodinách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám