Hlavní obsah

Po útocích žárlivé manželky přijde justiční strážce o část platu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Před osmi měsíci vtrhla jako tajfun do budovy klatovského soudu a pěstmi zmalovala obličej úřednici za to, že jí svedla manžela, který tam pracuje u justiční stráže. Za napadení byla potrestána v přestupkovém řízení několikatisícovou pokutu. Jenže ani to ženu zřejmě neodradilo vzdát boj o muže, který mimomanželský vztah na pracovišti neukončil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Výsledkem bylo další extempore, a to opět ve stejné soudní budově. Tentokrát musel strážný násilím bránit manželce, která se chtěla dostat do kanceláře sokyně. To už ale došla trpělivost nadřízenému strážného, kterým je ředitel plzeňské věznice Petr Folk. Za kázeňské provinění mu snížil plat.

„Není to za to, že zakročil, ale protože o tom včas nesepsal úřední záznam. Trest dostal i jeho kolega, který nechal ženu projít mimo bezpečnostní rám,“ řekl v pondělí Právu Folk. Žárlivá manželka se totiž z rozhodnutí šéfky soudu nesmí pohybovat v soudní budově bez doprovodu justiční stráže.

„Takové opatření jsem přijala po tom prvním incidentu. Teď po druhé jsem tomu dotyčnému strážnému řekla, že takhle už to dál nejde a on mi slíbil, že to nějakým způsobem vyřeší. Já mu v podstatě nemohu zasahovat do soukromí, ale na druhou stranu jako zaměstnavatel se musím bránit tomu, aby tady v úřední budově vznikaly takovéto nepříjemné situace,“ uvedla předsedkyně soudu Vlasta Pešková.

Manželský trojúhelník se podváděná žena rozhodla poprvé rázně vyřešit koncem března. Hned u vchodu do soudní budovy se sháněla po manželovi. Jeho kolega poslal ženu do patra s tím, že je v některé z kanceláří.

Tam už šla najisto. Načapala ho právě v přítomnosti úřednice. Ta se před zuřící manželkou schovala na toaletu, kde také došlo ke rvačce.

„Ta holka byla úplně dobitá. V jednu chvíli dokonce na chvilku zkolabovala. Celý obličej měla od krve. Kolegyně ji hned odvedla na ošetření k lékaři a potom na policii,“ řekla Právu svědkyně události.

Policie případ posoudila jako přestupek proti občanskému soužití a přestupková komise klatovské radnice za to ženě vyměřila třítisícovou pokutu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám