Hlavní obsah

Namrzlé silnice jsou plné nehod, Pražský okruh byl zablokován

• Aktualizováno
Právo, Novinky, jas, ton, jar

Doprava na Pražském okruhu v pondělí ráno kolabovala. Došlo k několika nehodám, za nimiž se tvořily dlouhé kolony. Obtížná situace byla kvůli rozmarům počasí i na dalších místech republiky.

Článek

Jedna z nehod se odehrála na Pražském okruhu u Jesenice ve směru na Brno, kde se střetly dva kamióny a dva osobní vozy. Komunikaci se podařilo zprůjezdnit po 11. hodině. Kvůli nehodám byly dopoledne uzavřeny i oba tunely na okruhu.

Foto: pro Novinky Petr Řehoř, Novinky

Nehoda kamionu na Pražském okruhu

Další nehoda nákladních vozidel na okruhu se stala na 17,7. kilometru na trase mezi Slivencem a Ruzyní ve směru na D5. Místo je průjezdné v jednom pruhu.

Jeden z havarovaných kamiónů byl naložený 24 tunami papíru, které se musí přeložit.

Na 22. kilometru se ráno srazily dva kamióny a silnice byla taktéž neprůjezdná. Na místě se tvořily dlouhé kolony. Nehoda již byla odstraněna.

K nehodě nákladního vozu došlo ráno i na 211. kilometru dálnice D1 na trase z Brna do Vyškova. Nehoda byla po 8. hodině odstraněna.

Foto: pro Novinky Petr Řehoř, Novinky

Nehoda kamionu na Pražském okruhu

Na 117. kilometru dálnice D1 došlo ráno k nehodě nákladního vozu, který zůstal stát přes oba jízdní pruhy. Směr na Prahu byl v místě neprůjezdný. Nehoda již byla odstraněna a kolony se rozjíždějí.

Meteorologové a silničáři varují před silným větrem i namrzajícími silnicemi. Místy je kvůli sněžení snížená viditelnost. V horských oblastech se mohou tvořit závěje.

Uzavřené silnice na severu i západě Čech

Kamiony zablokovaly v noci na pondělí hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Zastavila je ledovka na bezmála pěti kilometrech silnice v horském terénu. Podle chomutovské policejní mluvčí Marie Pivkové se však problémy týkaly jen velkých nákladních vozů, osobní auta a malé náklaďáky projížděly. „Máme tam hlídku, která situaci kontroluje a čeká se na sypače, aby mohly odjet i kamióny,“ uvedla.

Správa silnic vyslala na místo sypač, přesto má být úsek uzavřený až do úterního rána.

V Ústeckém kraji zavřelo počasí další čtyři silnice, a to sedmikilometrový úsek z Loučné pod Klínovcem na Měděnec a silnici v obcích Kryštofovy Hamry a Výsluní na Chomutovsku.

Na většině silnic v Ústeckém kraji leží zbytky rozbředlého sněhu, některé komunikace nižších tříd pokrývá souvislá uježděná sněhová vrstva. Všechny úseky dálnice D8 v Ústeckém kraji jsou i přes neustávající sněžení sjízdné bez omezení.

Meteorologové varují před závějemi a sněhovými jazyky. Teploty v kraji se dnes budou pohybovat od minus tří do minus šesti stupňů Celsia. V horských oblastech klesnou až na devět stupňů Celsia pod bod mrazu. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude v Ústeckém kraji přes den oblačno až zataženo se sněžením.

Na Karlovarsku je nyní uzavřená cesta mezi Kraslicemi a Luby, z Jindřichovic na Háj a složitá situace je mezi Mnichovem a Teplou.

Na Českolipsku a Liberecku komplikují dopravu závěje.

Před náledím a závějemi varují řidiče silničáři na Vysočině. Kvůli závějím se tvořily dlouhé kolony na silnici 602 u Velkého Beranova u Jihlavy, kam vyrazily sypače. Náledí bylo také na 96. kilometru D1 a sníh pokrýval úsek dálnice na 126. kilometru. Nehoda tří osobních aut komplikovala od půl deváté provoz mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem, kde se projíždělo jedním jízdním pruhem. Nehody byly hlášeny také na Pelhřimovsku a Třebíčsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám