Hlavní obsah

Pokládání trojúhelníku na D5 způsobilo smrt a hromadnou nehodu

Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový, Rudolf Voleman
Aktualizováno

Na dálnici D5 na 133. kilometru směrem na Rozvadov došlo dopoledne k hromadné nehodě. Srazily se tři osobní vozy a jeden kamión. Dálnici policisté uzavřeli, na místě přistával vrtulník záchranné služby. Při nehodě jeden člověk zemřel.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Situace po tragické nehodě na D5

Článek

Mluvčí policie Hana Jehlíková upřesnila původní informace, které hovořily o chodci na silnici. Podle ní došlo k nehodě tří osobních vozidel a jednoho kamiónu. Zraněným chodcem byl jeden z řidičů, který šel před havarovaná vozidla umístit výstražný trojúhelník. Toho srazilo další auto. „Na místě zemřel,“ potvrdila Jehlíková.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Situace po tragické nehodě na D5

Po střetu vznikla nepřehledná situace a havarovala další auta. Chodec byl v bezvědomí a záchranáři se ho pokoušeli oživit. Svým zraněním ale později podlehl.

Policisté dopravu z dálnice odklání, rychle se ale vytvořila kolona.

Čtyřicetiletá řidička osobního vozidla jedoucí z Karlových Varů na Prahu u odbočky nepřizpůsobila jízdu stavu vozovky a dostala smyk.
mluvčí policie k nehodě u Bochova<br/>

Na hlavním tahu z Karlových Varů na Prahu havarovalo před devátou hodinou na silnici číslo 6 u obce Bochov osobní auto. Nehoda se stala u odbočky na Těšetice. Provoz byl nejdříve přerušen, potom řízen policisty kyvadlově. Před polednem už byl provoz obnoven v plném rozsahu.

„Čtyřicetiletá řidička osobního vozidla jedoucí z Karlových Varů na Prahu u odbočky nepřizpůsobila jízdu stavu vozovky a dostala smyk,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Martina Hrušková.

„Nejprve škrtla ve smyku o protijedoucí vozidlo a následně se převrátila se svým vozidlem na střechu vedle vozovky,“ konstatovala Hrušková, podle které se řidička při nehodě těžce zranila.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Auta po nehodě na D5

„S těžkými poraněními hlavy byla převezena na ARO karlovarské nemocnice,“ uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. „Silnice byla na půl hodiny pro dopravu zcela uzavřena,“ poznamenala Hrušková.

Tři zranění po střetu osobního a nákladního auta

Na silnici u Nové Vsi u Chýnova na Táborsku se ráno stala další vážná nehoda. Policisté museli silnici mezi Novou Vsí u Chýnova a obcí Turovec zcela uzavřít. Při karambolu osobního a nákladního vozu byli tři lidé zraněni. Policisté odvedli dopravu na objízdnou trasu z Nové Vsi i z Turovce přes Tábor.

Po čelním střetu osobního a nákladního auta byli v osobním autě zraněni tři muži ve věku mezi 40 - 50 lety, z toho dva museli být vyproštěni ze zdemolovaného vraku hasiči.

"Jeden ze zraněných byl po ošetření zlomené paže, stehenní kosti a tržné rány na hlavě převezen ve stabilizovaném stavu do nemocnice v Českých Budějovicích, další dva po ošetření pohmožděnin hlavy a končetin skončili v táborské nemocnici," řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Sněhové jazyky a závěje

Teploty se přes noc na pátek vrátily pod bod mrazu a nová sněhová nadílka se silným větrem opět ztěžuje řidičům cestování v celém Česku.

Na mnoha místech se tvoří sněhové jazyky nebo závěje, opatrní by řidiči měli být i na hlavních komunikacích, které jsou často po chemickém ošetření pokryté kluzkou vrstvou rozbředlého sněhu.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám