Hlavní obsah

Muž vyhazoval hasiče ze svého hořícího domu

Novinky, Petr Nový
Kyjov

Netradiční problém museli řešit ve čtvrtek odpoledne hasiči v Koryčanech, když byli přivoláni k požáru rodinného domku. Kromě likvidace ohně však museli také pacifikovat majitele, který jim nadával, vyháněl je z domu a odmítal ošetřit zranění.

Článek

Hasiči pronikli do domu, kde našli požár v obytném přístavku, ale setkali se také s velmi odmítavou reakcí majitele. „Část hasičů se věnovala boji s požárem, další hasiči se starali o majitele, který byl agresivní, hasičům sprostě nadával, vyháněl je ze svého domu a odmítal pomoc,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Muž byl přitom zraněný v obličeji, několikrát vběhl do hořící části domu, kde se nadýchal nebezpečných zplodin a hasiči ho opakovaně museli vytahovat ven. „Nakonec odešel do hlavní obytné části domu, kde si lehl na kanape a dál tvrdošíjně odmítal nabízenou pomoc,“ popsal chování muže Mitáček.

Požár zničil obytný přístavek. „Vyšetřovatel se domnívá, že požár byl s největší pravděpodobností způsoben nedbalostí majitele při topení v kamnech, která byla blízko gauče,“ doplnil mluvčí.

Během zásahu i vyšetřování na místě pomáhala také hlídka policie, která má s problémovou rodinou bohaté zkušenosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám