Hlavní obsah

Za zneužití školačky dostal Němec v Klatovech nafackováno a ještě podmínku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Kdyby přijal jako trest pár facek, mohl se vyhnout několikaměsíčnímu pobytu ve vazbě a následnému odsouzení. Osmačtyřicetiletého Josefa Rötzera z německého Götteldorfu uznal ve čtvrtek klatovský soud vinným z pohlavního zneužívání nezletilé dívky a vyměřil mu rok vězení s podmínečným odkladem na 18 měsíců. Přitom k trestnímu řízení nemuselo vůbec dojít.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Josef Rötzer se u soudu zpovídal ze zneužití školačky

Článek

„Syn mu dal do huby, a tím jsem to považovala za vyřízené. Neměla jsem v úmyslu to jít hlásit na policii,“ řekla před soudem matka poškozené dívky. Jenže byl to právě Rötzler, který se na policisty obrátil, neboť se cítil poškozený. Přitom se přiznal, že fyzický útok byl reakcí na to, že osahával mladou dívku. Z policejní služebny tak putoval rovnou do cely.

Podle předsedkyně senátu Ludmily Liškové obžalovaný Němec letos v září na chodbě domu ve Vančurově ulici v Klatovech stáhl dvanáctileté dívce kalhoty a pak i spodní kalhotky a osahával jí na přirození, přičemž se pokusil zasunout prsty do pochvy.

„Přistoupil ke mně zezadu a začal mi hladit zadek. Řekl, abych se svlékla, že si to natočí na mobil. Pak mi rozepnul kalhoty a i s kalhotkami mi je stáhl pod kolena. Začal mě osahávat. Když mě ohrabával, křičela jsem na něho, že by mi mohl dělat tátu. Na pomoc mi potom přiběhl brácha, který dal Němci facku a vyhodil ho ven,“ citovala soudkyně z výpovědi poškozené. Rötzer po útoku žádné vážné zranění neutrpěl.

„Kuriózní je, že to rodina vyřešila po svém, ale on se tím cítil být poškozen a tak se sám vydal na policii, kde se vlastně ke všemu přiznal, “ uvedla Lišková.

Rötzer, který v Německu pracuje jako skladník, se s romskou rodinou poškozené dívky zná bezmála dvacet let. Pravidelně za nimi jezdí několikrát do roka. Kupoval jim dárky a dával peníze. „Brali jsme ho jako člena rodiny. Nevím, co to do něho vjelo. Věděl, kolik jí je let. Možná mu odpustím, ale už nechci, aby za námi jezdil,“ prohlásila dále matka poškozené.

Ten večer všichni popíjeli alkohol. „Byl jsem opilej. Nechtěl jsem to udělat. Všem se hrozně omlouvám. Je mi to hrozně líto,“ kál se před soudem Rötzer.

Podle znalců z oboru sexuologie netrpí žádnou deviací a ani není nebezpečný. „Svoji úlohu sehrál alkohol, který mu odbrzdil zábrany nevhodného chování,“ četla soudkyně z posudku.

Rozsudek je pravomocný. Nikdo se proti němu neodvolal. Soud také po skončení hlavního líčení rozhodl o propuštění Rötzlera z vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám